انتخابات

رسانه‌های بیگانه با شدت تمام و با استخدام برخی عناصر متواری در حال ترویج تحریم انتخابات هستند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: دویچه‌وله آلمان به قلم «علی- الف» عضو متواری دفتر تحکیم و اصلاح‌طلب سابق نوشت: با تأیید صلاحیت مسعود پزشکیان، بحث شرکت در انتخابات بار دیگر بخصوص از سوی نیروهای موسوم به اصلاح‌طلب مطرح شده است.

آن دسته از فعالان سیاسی و مدنی که مردم را به رأی دادن در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ۱۴۰۳ فرا می‌خوانند، انگیزه‌های متفاوتی دارند. می‌توان این افراد را در دسته‌بندی‌هایی کلی به دوگانه‌های «راهبردی− تاکتیکی» و «منفعت‌طلبانه−خیرخواهانه عام» بازشناخت. جامعه دعوت‌کنندگان به تحریم و شرکت در انتخابات ۱۴۰۳ اهداف و انگیزه‌های یکسانی ندارند و در عین حال یک محدوده مرزی و اشتراک محدود هم بین آنها وجود دارد. این نوشتار فقط درصدد تبیین چرایی نادرست بودن دلایلی است که مدافعان شرکت در انتخابات «با نیت خیرخواهانه» مطرح می‌کنند.

بنیاد تحریم بر این فرض استوار است که بر مبنای تجزیه تحلیل گفتمانی، نظری و اطلاعاتی و تجارب پیموده‌شده در سه دهه گذشته، تفاوت رئیس‌جمهور و اختیارات آن در حدی نیست که انتظارات حداقلی جامعه‌ خواهان تغییر را محقق کند. همچنین نمی‌تواند سیر منفی و ریل‌گذاری غلط انجام‌شده در نهادهای حاکمیتی را متوقف کند.

اما انتخاب وزیران فقط بر اساس خواست رئیس‌جمهور نیست، بلکه در چانه‌زنی و تعامل با رهبری و مجلس شورای اسلامی مشخص می‌شود. ریاست رئیس‌جمهور بر شورای امنیت ملی و انقلاب فرهنگی جنبه تشریفاتی داشته و نمی‌تواند برنامه موردنظر را با توجه به ترکیب موجود جلو ببرد. این وضعیت به صورت عینی در دولت‌های خاتمی، روحانی و حتی احمدی‌نژاد ثابت شده است. از سوی دیگر سیاست‌گذاری کلان با رئیس‌جمهور نیست، بلکه در بخش حقیقی قدرت و با میدان‌داری رهبری تعیین می‌شود. اختیارات قوه مجریه در گذر زمان کمتر شده و نهادهای موازی گسترش پیدا کرده‌اند. خاتمی در بهترین شرایط قوه مجریه اعلام کرد که «تدارکاتچی» است.

امروز وضعیت به مراتب بدتر شده و محدودیت‌های رئیس‌جمهور افزایش پیدا کرده ‌است. اکنون مجمع تشخیص مصلحت‌، رئوس سیاست‌های کلان کشور را ابلاغ کرده و با استفاده از اهرم شورای نگهبان بر اجرای آن توسط دولت‌ها اصرار دارد. پزشکیان با پذیرش اینکه کار دولت تعیین برنامه نیست، بلکه اجرای خوب برنامه‌های نهادهای بالادستی است، به لحاظ روانی پذیرای مداخله مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر ابزارهای نهاد ولایت ‌فقیه هم شده است.

در این دوره از انتخابات کسی کاندید شده که اساساً در حوزه سیاسی و پیگیری مطالبات سیاسی و مدنی بخش معترض و خاکستری کارنامه‌ای ندارد. او ساده‌اندیشانه تصور می‌کند که با بهبود اقتصادی و زبان خوش شکاف عمیق بین مردم و حکومت ترمیم می‌شود. از سوی دیگر اصلاح‌طلبان با کنار گذاشتن سیاست، آزادی‌ها، ساختارشکنی و تعدیل خواسته‌های نیروهای جامعه مدنی، بر روی بهبود اقتصادی و گشایش در سیاست خارجی تمرکز کرده‌اند. این پیروزی تغییر معنادار و پایداری در کاهش فشارهای سیاسی و فرهنگی ایجاد نمی‌کند. نامزد اصلاح‌طلبان به همان دلایلی که نمی‌تواند درخصوص آزادی زندانیان سیاسی کاری انجام دهد، در حوزه‌های دیگر نیز به دلیل تصادم‌گریزناپذیر با نهادهای انتصابی و سیاست‌های کلان موردنظر که در مجمع تشخیص مصلحت تصویب و اجرائی شده، به طریق اولی نمی‌تواند کاری درخور انجام دهد. در صورت پافشاری، وزیرانش توسط مجلس دوازدهم استیضاح شده و یا توسط قوه قضائیه مورد پیگرد قرار می‌گیرند.

حلقه اصلی دعوت‌کننده به رأی دادن با امیدسازی واهی به دنبال طرح ایده «نهادسازی از پایین، تفاهم در بالا» است. در حالی که این جریان هیچ سابقه نهادسازی در داخل و خارج از کشور نداشته و فقط کمپین‌های انتخاباتی فصلی و کوتاه‌مدت راه انداخته‌اند.

رأی دادن در انتخابات پیش‌رو، هیچ‌کدام از منفعت‌های ادعایی پیشگفته را در شکل پایدار و متناسب با اعتباری که پای ساختار قدرت جمهوری اسلامی گذاشته می‌شود، ندارد.

یادآور می‌شود رسانه‌های بدنامی مانند رادیو فردا، صدای آمریکا شبکه اینترنشنال و بی‌بی‌سی هم در حال سیاه‌نمایی و بیهوده‌نمایی انتخابات در ایران هستند و حال آن که دولت‌های آنها در منطقه از رژیم‌های دیکتاتوری و استبدادی حمایت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    0 0
    من گفتم توی انصاف یا پزشکیان نیاد ناکاراندا استعفا میده یا هزینه اصلانات را میده ...
    • IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
      0 3
      جلیلی برای مردم آشنا و امتحان پس داده هست. مشرق جان بیخود ایشون رو خراب نکن. یک نگاهی به کامنتهای زیاد طرفدار جلیلی بکن
    • IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
      0 1
      به جلیلی رای می دهم ،
  • DE ۰۲:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    0 0
    رادیو فردا، صدای آمریکا شبکه اینترنشنال و بی‌بی‌سی رو ناامید و پشیمان می کنیم که تا یادشون باشه زر زیادی نزنن!
    • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
      0 0
      در نظرسنجی گمان شرکت کردم نوشتم سالهاست رای ندادم و حالا هم رای نمیدهم ولی در انتهای نظرسنجیش نوشتم به شما ربطی نداره ما چکار میکنیم چون رای دادن برام منفعت نداره رای نمیدم و مطلعم محض رضای خدا موش نمیگیرید
  • IR ۰۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    2 3
    اصلا انتخابات جمهوری اسلامی ذره ای اهمیت جهانی نداره چون چیزی تغییر نمیکنه.گذشته از اینکه کمترین تاثیرگذاری ای بر جهان ندارید
    • DE ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
      1 1
      چرت نگو. کشور باید قوه مجریه داشته باشه.
    • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
      1 1
      یک جمله از عمه عروس
  • IR ۰۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    0 1
    گرا به اصلاحطلبها ...
  • DE ۰۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    2 0
    رادیو فردا، صدای آمریکا شبکه اینترنشنال و بی‌بی‌سی از حسادت بترکن زیرا روز هشت تیر روز میثاق با شهید رئیسی عزیز و یاران شهید و باوفاشه.
  • IR ۰۴:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    0 0
    شنونده بایستی عاقل باشد.
  • ابراهیم IR ۰۶:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    3 0
    ما به وعده های انتخاباتی کاندیداها کاری نداریم وبه تبعیت از رهبرمان در انتخابات شرکت میکنیم وخرسندیم از اینکه سایه ایشان بالای سرمان هست و اگر ایشان نبودند ایران عزیز یک زمانی تجزیه شده بود
  • محمدهادی IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    0 0
    سلام، مهمترین شاخص یک رئیس جمهور مردمی، مقابله با تبعیض و عدالت محوری است. یکی از مطالبات مردمی مخصوصا برای قشر کارمندان دولت، مساله مقابله با تبعیض و برقراری عدالت اداری است. بطوریکه به عنوان مثال به دلیل تعطیل بودن کارمندان تهرانی و عدم تعطیلی کارمندان شهرستانی در پنجشنبه ها؛ کارمندان شهرستانی سالانه از 53 روز تعطیلات (53 هفته در سال) محروم هستند. در مناظره ها و برنامه های نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باید دلیل این تبعیض و چگونگی حل این مشکل توضیح داده شود. اگر برای مساله ای به این سادگی راه حلی نداشته باشند چطور مشکلات بنیادی و راهبردی کشور را حل خواهند کرد؟ پرداختن به این موضوع، بدون اینکه هزینه ای در بر داشته باشد، موجب مشارکت بیشتر در انتخابات و اقبال کارمندان و خانواده های آنها به کاندیدای ریاست جمهوری خواهد شد.
  • Alir2 IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    2 0
    امیدوارم کیهان این دفعه دروغ اینها خوب در بیاورد که دیگر شاهدمهمل بافی اینها نباشیم!
  • محمدهادی IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    0 0
    مقابله با منفی‌بافی رسانه‌های بیگانه، معرفی رئیس جمهور مردمی است. مهمترین شاخص یک رئیس جمهور مردمی، مقابله با تبعیض و عدالت محوری است. یکی از مطالبات مردمی مخصوصا برای قشر کارمندان دولت، مساله مقابله با تبعیض و برقراری عدالت اداری است. بطوریکه به عنوان مثال به دلیل تعطیل بودن کارمندان تهرانی و عدم تعطیلی کارمندان شهرستانی در پنجشنبه ها؛ کارمندان شهرستانی سالانه از 53 روز تعطیلات (53 هفته در سال) محروم هستند. در مناظره ها و برنامه های نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باید دلیل این تبعیض و چگونگی حل این مشکل توضیح داده شود. اگر برای مساله ای به این سادگی راه حلی نداشته باشند چطور مشکلات بنیادی و راهبردی کشور را حل خواهند کرد؟ پرداختن به این موضوع، بدون اینکه هزینه ای در بر داشته باشد، موجب مشارکت بیشتر در انتخابات و اقبال کارمندان و خانواده های آنها به کاندیدای ریاست جمهوری خواهد شد.
  • IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
    0 0
    فقط قالیباف

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس